perjantai 23. tammikuuta 2015

Verkkopelejä vai ei?


Elämä tuntuu tavalliselta joulun ja uuden vuoden kiireiden jälkeen: työt rullaavat mukavasti, lapset käyvät koulussa ja päiväkodissa. Meidän tammikuuhun kuuluu aina vain enemmän kaverisynttäreitä, kun kuopuskin alkaa saada kutsuja: viime viikolla kahdet, ensi viikolla kahdet tai mahdollisesti kolmet. Alkaa olla kohta lahjaideat lopuillaan, mutta synttärivaihe on kuitenkin aika lyhyt. Vietetäänköhän 10 vuoden jälkeen enää isoja kaverisynttäreitä?Synttäreiden lisäksi olemme vaihtaneet kovaäänisiä mielipiteitä pelaamisesta, varsinkin kun esikoinen onnistui tekemään 85€:n visalaskun verkkopelissä. Ensin luulin sitä 5-vuotiaan tekosiksi, mutta olin väärässä. Kuopuksen kanojen sijaan esikoinen olikin tilaillut varusteluja Clash of Claniin, kun minulta oli unohtunut salli ostot ohjelmissa -nappula väärään asentoon. Tästä voi tietenkin syyttää vain itseään, vaikka uskon, että tilaaja tiesi mitä teki.

Lapset ovat todellakin lapsia tässä asiassa. Mitä sitä nyt vanhemmille mainostamaan, jos yhtäkkiä pelissä pystyykin ostamaan jotain, kun koskaan aikaisemmin ei ole voinut.

Näitä hommia lisää, kiitos.

Sitten tapahtui mielestäni ihme. Laitoin kyselyn Applen asiakaspalveluun. Puhelimeni soi kahden minuutin kuluttua, ja ystävällinen suomenkielinen nainen lupasi hyvittää alaikäisen touhut. Tämän he kuulemma tekevät vain kerran. En olisi koskaan uskonut asian hoituvan näin helposti. Täytyy silti olla tyytyväinen, ettei taisteluvarusteluja oltu hankittu 99€:n bannereilla.

Jo tätä ennen olin sitä mieltä, että 8-vuotiaat ovat liian nuoria pelaamaan verkkopelejä, ehtii sitä
vanhempanakin. Vielä on aikaa olla lapsi, vaikka kavereiden paine on kova.

Lempparilegorakennelmani, merimaailma, kun jotain on rakennettava inspired by Lego-kirja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti