sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Talviretki kaupunkiinViimeisiä suklaakonvehteja syödessäni mietin, että välillä tuntee olevansa aina väärässä paikassa: ainakin sään suhteen. Jouluna olimme innoissamme jo pakkasesta ja pulkkamäkeen riittävästä lumesta. Latuja ei Keski-Suomessa päässyt hiihtämään. Espooseen oli ajettu sillä aikaa hyvät ladut oikein talvisiin maisemiin.

Kun koko perhe oli lopulta takaisin kotona, lapset ehtivät laskea mäkeä yhden päivän ja sitten alkoi vesisade. Pojat hiihtivät kuitenkin ihmeellisen innoissaan jopa pienessä tihkusateessa Oittaan lyhyttä lenkkiä kahtena päivänä.


Tänään ajattelin, että lumettomuudesta viis, lähdetään omalta terdeltä johonkin kauemmaksi retkelle. Olimme kuluttaneet raitin ainoaa aurattua lumikasaa leikeissä jo kaksi päivää. Niin, ehdimmehän me tehdä lumiukonkin, joka suli kokonaan alle 12 tunnissa.


Ajoimme kaakaot repussa autolla Lauttasaareen, ihan isolle kirkolle asti. Lauttasaaressa en ole yleensä käynyt retkeilemässä, ja maisemanvaihto kyllä piristi: avoin meri, pieni lumihahtuvakerros ja vielä pienempi auringon pilkahdus. Ja tämän päivän paras uutinen oli, että Kirkkonummen Peuramaalla on kunnolla lunta. Ylihuomenna suuntaamme sinne niillä leveämmillä suksilla.

Mukavaa alkanutta vuotta!

Tämä tuikku palaa ulkona jo neljättä viikkoa, kätevää, vaikka  muuten pidän oikeasta tulesta ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti