perjantai 28. elokuuta 2015

Vanhat talot Jyväskylässä - menovinkkejä #visitjyväskylä
Nyt kun kauan odotettu helle on lipunut syksyyn ehtii taas välillä kirjoittamaan. Tässä vielä kesältä muutama vinkki, mitä voi tehdä Jyväskylässä, jos sinne sattuu eksymään tai vaikka tarkoituksella poikkeamaan. Vierailin koleassa heinäkuussa kahdessa paikassa, joihin olin toivonut pääseväni Jyväskylässä: ensimmäinen oli teehuone Teeleidi ja toinen Toivolan piha.


Teeleidi sijaitsee vanhassa Yrjö Blomstedin suunnittelemassa Lutakon leidissä. Ja taas
vanhan talon tunnelma tekee paikasta ainutlaatuisen. Sisäänkäynti vie irtoteekaupan ohi ylös kahvilaan, jos teehuoneesta niin voi sanoa. Yläkerrasta saa valita erikoisia teelaatuja pienestä kannusta tarjoiltuna herkullisten leivonnaisten ja kotijäätelön kera. Teen voi nauttia kotoisasti jossain kolmesta eri tyylillä sisustetusta huoneesta.
Teeleidiin ehtii poikkeamaan vaikka junaa odotellessa kävelysiltaa pitkin matkakeskuksesta.

Mukaan lähti Lutakon omaa teetä.

Toivolan pihaan minut houkutteli söpö vaaleanpunainen Hannikaisenkadun puutalo. Pohdin pitkään, että miten en ole ennen huomannut sitä, mutta kun vierailin talossa minulle selvisi, että se on siirretty nykyiseen paikkaansa muutama vuosi sitten.Kaksi siirrettyä jyväskyläläistä taloa toimivat nyt museoina. Pihassa on myös alkuperäisellä paikallaan olevia yli 100 vuotta vanhoja taloja, sepän paja, käsityöliikkeitä ja kevyttä ruokaa tarjoava Ravintola Muisto.


Tähän voisi lisätä vain, että #visitjyväskylä #keskisuomi #vanhattalot
2 kommenttia:

  1. Tuo teeleidi vaikuttaa ihanalta paikalta <3

    Todella ihana postaus , kauniine kuvineen <3

    Innolla alan seurailemaan sinun blogia ! :)

    VastaaPoista