maanantai 2. helmikuuta 2015

Onko sininen inhokki vai in?

Huomasin uusimpia bloggauksia ja sisustuslehtiä lueskellessani, että puuteristen pastellien lisäksi sininen väri nostaa pitkästä aikaa päätään. Se on jännää, jos nyt jostain trendistä niin voi sanoa.

Itse muistan vielä hyvin, kun sininen oli kuuminta hottia 90-luvulla. Opiskelin yhden lukukauden Tukholmassa ja huomasin, että siellä sininen näkyi paljon sisustuksessa vieraillessani muutamassa tukhomalaisessa opiskelija-asunnossa ryhmätöiden takia.
Palattuani takaisin Tampereelle opiskelemaan, minun oli pakko saada sininen kahvinkeitin, niin kuin tukholmalaisilla oli, vaikka en kahvia juonutkaan. Sininen kahvikeitin oli meillä ihan viime vuosiin asti, vaikka väri ei todellakaan enää ollut tätä päivää. Kahvinkeitin toi minulle aina mieleen opiskeluajan ja Tukholman ja se toimi.


Nyt kun sinistä alkaa taas näkyä sisustuksessa, vaikkakaan ei varmasti niin paljon kuin 90-luvulla, kahvinkeittimeni olisi kova juttu. Valitettavasti sitä ei enää ole, niinpä keräsin muita vanhoja sinisiä juttuja kuviin, kuten vanhempieni häälahjaksi saamat Nanny Stillin jälkiruokakulhot sarjasta Grapponia. Näitä olemme käyttäneet ihan koko ajan sinisestä väristä huolimatta. Niin ja olisi tuolla vielä mummuni todella vanha arabian kulho, ehkä esittelen senkin vielä myöhemmin.

Miten teillä, jätättekö sinisen väliin tällä kertaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti