sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Erilainen Harmooni

Junarata kulki aikoinaan ihan vierestä.

Juhlistimme poikien hiihtoloman loppua mieheni kanssa missäpä muualla kuin ravintolassa. Tällä kertaa pääsimme matkaan kahdestaan, koska olimme Keski-Suomessa. Paikaksi valitsimme melko uuden ja omaleimaisen kellariravintola Harmoonin ihan Jyväskylän keskustassa.

Harmooni-ravintolan rakennus edustaa Keski-Suomessa harvinaista kansallisromanttista jugend-tyyliä. Rakennus on alkujaan vanha harmonitehdas ja toiminut aikansa kulttuurikeskuksena. Keskisuomalainen perheyritys, jonka missiona on pelastaa vanhoja rakennuksia ja synnyttää niihin modernia ja kannattavaa liiketoimintaa, osti ja remontoi harmonitehtaan muutama vuosi sitten.Eksyimme ensimmäisen kerran Harmooniin viime syksynä, kun huomasimme tunnelmallisen keskieurooppalaistyylisen puutarhaterassin, jossa soi jazz-musiikki. Istuimme Harmoonin terdellä hetken, kunnes alkoi sataa kevyesti. Tunnelma oli kuitenkin niin erilainen, ettei sade haitannut. Lopulta joku haki meidät sisälle, ja siellä hetken istuttuamme päätimme tulla vielä uudestaan. Se uusi kerta oli nyt.


Saimme 50-paikkaisen ravintolan toiseksi viimeisen pöydän ilman pöytävarausta.  Harmoonissa ei ole paperisia menu-listoja, vaan menu on kuvattu lyhyesti liitutaululla. Tarjoilija kertoi tarkemmin keskisuomalaista lähiruokaa suosivan listan sisällön. Alkuruuaksi otimme naurislepuskaa ja villisikaa  ja pääruuaksi valitsimme hirveä. Hirvenlihan kaveriksi tuli pieni pala hirvenkieltä. Kieltä en ole koskaan maistanut ja sen koostumus jotenkin mietitytti, vaikka maku oli hyvä. À la carte -annoksissa on keskityttävä maistelemaan ruuan pieniä vivahteita.


Harmoonissa soi ihana vanha musiikki, ruoka on taidetta ja rakennus kertoo vanhaa tarinaa. Pääsimme leppoisaan tunnelmaan ja lopuksi autolla lapsuuden kotiin lasten viereen nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti