keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Mä tuun kylmästä lämpimäänJoulu lähestyy vauhdilla, ja toinen työviikko uudessa työpaikassa on jo puolivälissä. En ole vielä täysissä joulutunnelmissa, joten kirjoitan nyt jostain ihan muusta. Pääsin maanantaina kokeilemaan värianalyysiä, jota ei minulle ole aikaisemmin tehty.

Värianalyysissä selvitetään henkilölle parhaiten sopivat värit, ja tulokset luokitellaan neljään eri ryhmään vuodenajan mukaan. Analyysi tehdään meikittömälle iholle vaihtaen erivärisiä huiveja kaulalla. Olin kuulemma selvä tapaus. Ja sitten järkytys: en ollutkaan talvi kuten olin aina luullut, vaan syksy!

Syksyihmisten värimaailma sisältää lämpimiä ja murrettuja sävyjä: ruskeaa, oranssia, beigeä, khakia jne. Itse olen tottunut käyttämään enemmän kylmiä värejä: harmaata, mustaa, vitivalkoista, viininpunaista, punaista, tummansinistä.

Olen kuvitellut syksyihmiset aina ruskeasilmäisiksi ja tummempi-ihoisiksi, kuin mitä itse olen. Tästä saattaa tulla identiteettikriisi. Luulin, että oranssi ei missään nimessä käy minulle, vaikka kyllä sitäkin kaapista löytyy. Jos oikein mietin, niin tuleehan minulle pisamia kesäisin. Ihoni väri on kellertävä, vaikkakin todella vaalea talvisin. Kesällä rusketun aika helposti.

Nämä löytyivät valmiina kaapista.
Tämä tarkoittanee, että seuraavista alennusmyynneistä mukaani lähtee ruskea takki mustan sijaan. En ole vielä ihan varma uskonko tuohon analyysiin, mutta täytyyhän uusia värejä ainakin kokeilla pikku hiljaa.

Tuntuu vaikealta omaksua lämpimät värit kylmien vuosikymmenten jälkeen, mutta kerrankin vaatekaupoissa on uusia kiinnostavia sävyjä esimerkiksi oliivinvihreä. Jos tämä on totta, niin miten olinkaan niin väärässä.

Onko lukijoissa muita syksyvärisiä?


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Olen pitkään haaveillut värianalyysistä, ja minulla ei ole aavistustakaan mikä "vuodenaika" olen. Mutta sinulle tosiaan saattaisi tosi hyvin sopia ruskea, lämminsävuinen takki, jossa on oranssi kaulaliina :) Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai se on uskottava. Kokeile, jos saat mahdollisuuden :)

   Poista
 2. Ei täälläkään vielä täysin joulufiiliksissä...viikko töitä niin alkaa loma, jos sitten...
  Eksyin sattumalta kurkkaamaan blogiasi ja ihana on.
  Niin kaunis tuo piparikalenteripuu!
  Käyhän kurkkaamassa minunkin kalenteriani ja osallistu samalla kivan laukun arvontaan!
  http://villejalupiineja.blogspot.fi/2014/12/arvontaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos että aloit seuraajakseni. Tulen mielelläni vierailemaan ihanan nimiseen blogiisi.

   Poista