keskiviikko 17. joulukuuta 2014

100 000 kiloa suklaata päivässä

Kun avasin autoni oven, nenääni tulvi suklaamuffinssin tuoksu, joka vivahti lakritsiin. Tänä vuonna sain esimaistaa ja ostaa joulukarkit itse Karl Fazerin tehtaalla Vantaalla.Vierailun aluksi katselimme lyhyen tarinan Fazerista istuen harvinaisilla Eero Aarnion pastillituoleilla: pastellin värisinä vain Fazerilassa. Meille kerrottiin perinteisistä ja uusista Fazerin herkuista sekä kaakaokasvista ja sen alkuperästä. Viimein saavuimme maistelupisteelle.

Onneksi Vantaan tehtaalla valmistetaan vain suklaata, 100 000 kiloa päivässä, koska sitä en pysty syömään mielinmäärin. Ähky seurasi jo yhden suklaapatukan ja parin suklaakonvehdin jälkeen. Ennätyksen oli tehnyt muuan teekkari, joka oli syönyt yli 50 Da Capo -patukkaa. Pojilla lienee ollut vedonlyönti meneillään.


Nykyään tehtaalla käy niin paljon vieraita, että elintarvikehygienian korkeiden vaatimusten takia on mahdotonta järjestää enää läheistä tutustumista tuotantoon. Harmi, koska minua olisi kiinnostanut kurkistaa suklaapönttöön ja nähdä miten kaakao muuttuu suklaaksi. Tiesittekö muuten, että Fazerin sinisen suklaan maun yksi salaisuus on tuore maito. Kilpailijoilla se on korvattu maitojauheella.


Kiinnostavin uutuus ei ollut makeinen, vaan Alku, kuohkea ja pehmeä puuro. Testasimme kotona heti Maistuvamman puuron, ja maku oli erilainen, tykkäsin. Hiutaleetkin olivat
isompia.

Nyt vain marmelaadikuulilla kierien kohti joulua. - Tämä ei ollut mainos -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti