maanantai 8. syyskuuta 2014

Colanmustaa ja auringon paistetta


Mielettömän aurinkoinen loppuviikko takana. Ehdin tuunata terassikalusteita, nauttia kahvit ja välipalat terdellä ja olla vaan auringossa.

Jostain lehdestä on jäänyt mieleeni  ihana terassi, jossa oli kunnon ruokapöytä ja erivärisiä tuoleja. Haaveilin yli vuoden päivät värikkäästä ruokailuryhmästä, ja sitten kesällä paikallisen Facebook-kirppiksen ilmoituksessa meidän tuleva pöytä tyrkytti itseään. Ei kun mies kottareilla pöytää kärräämään, se kun ei mahtunut autoon.

Tästä ei taida tulla mustaa tämän kokeilun jälkeen.
Loppukesästä hioin ja maalasin pöydän trendinharmaaksi, johon olen myös itse ihastunut. Lapsetkin tietävät, mikä on äidin lempiväri tänä syksynä: innostuin maalaamaan samalla värillä myös myös hyllyn, pikkupöydän ja harjan varren. Onneksi maali sitten loppui.

Nyt pöytä on sopivan harmaa, mutta värikkäät tuolit puuttuvat. Yllätyksekseni löysin Keski-Suomesta kolme pinnatuolia, mutta niiden hiominen on tuskallisen hidasta, joten päätin piristää itseäni vähän nopeammalla projektilla tähän väliin.


Vasta yhteen kertaan öljyttynä.
Lopullinen colanmusta.

Öljysin vanhat tuolit mustiksi, mutta  pikimustia en niistä saanut.

Olen öljynnyt kalusteita keväisin niin innokkaasti, että ei niihin erivärinen öljy helposti tartu, edes kahteen kertaan siveltynä. Mutta parvekkeelle nämä käyvät mainiosti.

Kuopuksen mielestä ne ovat hienot colanmustat.

2 kommenttia:

  1. Nyt onkin kelit suotuisat terassilla ajan viettämiseen, hienoa, nautitaan siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja kuulemma vielä jatkuu tämä ihanuus säiden suhteen...

      Poista