torstai 30. lokakuuta 2014

Kummitus haudattuna lastenhuoneeseen


Jotkut pitävät halloweenia kaupallisena ja amerikkalaisena juhlana, jolla ei ole mitään tekemistä pohjoisen Suomen kanssa. Omasta mielestäni se on oikein sopiva tapa piristää pimenevää syksyä ja keksiä lapsille jotain erilaista tekemistä. Etenkin poikien leikki- ja ajatusmaailmaan halloween-teema sopii kuin kynttilä kurpitsaan. Karkki tai kepponen -vierailuita emme ole sentään montaa nähneet, mutta pojat ovat kokeilleet sitäkin omassa taloyhtiössämme pienempänä. Se ei kuitenkaan ole mielestäni halloweenin päätarkoitus.


Meidän perheeseemme halloween saapui samana vuonna, kun esikoinen täytti  neljä vuotta, ja se oli menoa. Siitä lähtien olemme joka syksy askarrelleet, hankkineet/tuunanneet asuja, tehneet kauhutarjoiluja ja kaivertaneet kurpitsoita.

Tänä vuonna emme järjestä omia isompia juhlia, koska lapset pääsevät juhlimaan halloweenia koulussa, päiväkodissa ja naapurustossa. Esikoinen halusi kuitenkin, vastusteluistani huolimatta, hankkia halloween-sisustukseen sopivan styroksista tehdyn hautakiven. Se sopii kuulemma hänen huoneeseensa. Samana iltana meillä oli jo edesmenneen Tiimarin kummituksen hauta yhdessä makuuhuoneessa. Hämärä goottihenkisyys ei ole kuitenkaan muuten valtaamassa sisustustamme.


Ruuanlaitosta ja askartelusta pitäville halloween tarjoaa huikean teeman, jossa saa käyttää mielikuvitustaan. Omien juhlien puutteessa, me tyydymme tänä syksynä vain halloween-karkkeihin ja jäätynyt käsi -mehubooliin. Lastenhuoneet on lepakoita täynnä. Terdelle laitamme kurpitsoita ja lyhtyjä ja osallistumme samalla Valoa kaamokseen -tapahtumaan.

Meillä halloween-koristelut ja -juhlat kuuluvat samaan ryhmään pääsiäis-, vappu- ja joulutunnelmoinnin kanssa. Toivon, että niistä jää lämpimiä muistoja seuraavillekin sukupolville. Miten teillä vietetään halloweeniä vai yritättekö ohittaa kurpitsaviikon vähin äänin?


Kiitos muuten lukijoilleni. Edellinen kirjoitus navettakinosta oli tähän mennessä selvästi suosituin. Jos teillä on Google-profiili, niin kirjautukaahan lukijoikseni tuolta sivun alareunasta oikealta. Olisi kiva tietää keitä te olette :)

4 kommenttia:

 1. Huhuu ja pöö! Meillä ei Halloweenia ole juurikaan juhlittu, mutta luulen sen lisääntyvän, kun kuopus kasvaa. Hänen syntymäpäivänsä osuu juuri samaan ajankohtaan. Tästä jutusta jäi kiinnostamaan millaista on "jäätynyt käsi -booli"? Hurjaa viikonloppua ja kauniita valoja kaamokseen ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Tummanpunaiseen eli verenväriseen 😉 booliin voi laittaa esim. Coca-Colaa ja punaista mehua. Kulhon keskelle laitetaan jäinen käsi, joka on jäädytetty kertakäyttömuovihanskassa pakastimessa. Kättä täytyy käsitellä varoen, ettei sormet katkea, kokeilepas!

   Poista
 2. Munkin mielestä on niin ihanaa että nämä kaikki epäsuomalaiset 'juhlat' saapuvat pikkuhiljaa rapakon toiselta puolelta myös tänne! Halloween, Valentine's day, Babyshowerit jne... Mikä onkaan ihanampaa kuin suunnitella ja valmistella arjen keskelle pieniä valonpilkahduksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Babyshowerit olen kokenut vain kerran, mielellään olisin niissäkin käynyt. Nyt on kyllä vauvat pukattu jo melkein kaikilla lähipiirissä ja ikääkin jo on :)

   Poista