sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Aivoja on helppo huoltaa

Joskus ihmettelen, mikä ajaa minut askartelemaan ja väkertämään koristeluja ajoittain. Tänään luin jutun, josta ymmärsin syyn: käsillä tekeminen on yksi hyvä keino huoltaa kiireisiä aivoja. Luova tekeminen saa aivot toimimaan eri tavoin ja omatekemä tuntuu hyvältä.Halusin tehdä risukranssin pääsiäiseksi ensimmäisen kerran elämässäni. Taivuttelin tyytyväisenä risuja ja liitin niitä yhteen rautalangoilla kylppärin lattialla istuen. Valitsin risut itse ollessani lasten kanssa metsässä ja kuljetin ne kotiin pyörän tarakalla.

Lopputuloksen ei tarvitse olla priimaa ja silti voi kokea olevansa luovassa tilassa. "Ihan hieno oma tekemäksi", myönsi onneksi esikoinen.


Kranssikokeilun lisäksi väsäsin myös ilmapalloista ja silkkipaperista pääsiäismunia. Ilmapalloja oli helppo päällystää maidolla ja silkkipapereilla. Ystäväni oli tosin päällystänyt oikeita kananmunan kuoria lautasliinoilla ja ne näyttivät ylihienoilta! Ensi vuonna sitten niitä.

Muuten pääsiäinen meni lasketellessa, yksillä lasten synttäreillä ja yksillä nelikymppisillä. Onneksi  lunta oli edes rinteissä. Terden kevätsiivous on siirtynyt aina uuden vesi- tai lumisateen tullessa, mutta nyt alan odottaa kevättä jo terdellekin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti