lauantai 25. huhtikuuta 2015

Helppotekoista streat foodia



En ole erityisen innokas kokki, mutta välillä haluan kokeilla uusia ruokia. Tänään tein porkkanasosekeittoa, joka on niitä harvoja kasvisruokia, pinaattilettujen lisäksi, joista lapset pitävät. Sosekeittoa höystämme kyllä kinkkusuikaleilla ja ruisleipäkrutongeilla. Porkkanasosekeitto päätyi tänään listalle syystä, että luin vanhasta Oliviasta hyvän munakoisomozzarellaleivän ohjeen. Ajattelin leivän sopivan sosekeiton kaveriksi. 

Munakoisomozzarellaleipä olikin nyt niin suosittua katuruokaa, streat foodia: helppotekoista ja todella maistuvaa. Kauraleivän väliin tarvittiin vain leivitettyjä ja paahdettuja munakoison viipaleita, mozzarellaa, paprikaa, rucolaa ja tapenadea. Laitoin leivät vielä uuniin vähäksi aikaa, jotta sain juuston sulamaan.



Tapenaden olisi pitänyt olla Jamie Oliverin purkista, mutta Jamie päätti pysyä piilossa Prismassa, ja tuunasin tapenaden itse. Muussasin sauvalla mustia kivettömiä oliiveja, valkosipulia, oliiviöljyä, aurinkokuivattuja tomaatteja, kapriksia, sitruunamehua ja mustapippuria. Tästä tuli suosikkini.

Täytettyjen leipien voimakas maku sopi hyvin yhteen porkkanasosekeiton kanssa. Lapset söivät täytetystä leivästä vain leivän, mutta mies söi kolme täytteineen. Maku oli hänen mielestään kuin Amerikassa myytävissä täytetyissä leivissä, se oli varmaan sitä streat-makua, sopii hyvin myös terdelle.

Miten teillä, minkälaisia uutuuksia tykkäätte kokeilla?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti